luni, 1 octombrie 2018

Pilota" - prăjitura cu mac și brânză

A venit, a venit toamna,
Acoperă-mi pofta cu ceva !
Ingrediente compoziția de mac:
4 ouă,
125 ml apă,
125 ml ulei,
250 gr.zahăr,
100 gr.mac măcinat,
200 gr.făină,
1 plic praf de copt.

Ingrediente compoziția de brânză dulce:
4 oua,
100 gr.unt,
150 gr.zahăr,
1 plic zahăr vanilat,
500 gr.brânză dulce fină,
1 plic budincă de vanilie, puțin rom.

Pregătire compoziție de mac:
Se separă albusul de gălbenuș, gălbenușurile se freacă cu zahărul, apă, uleiul ,se adaugă făina, macul şi praful de copt, separat se bat albușurile spumă, apoi le încorporați în compoziția de mac.

Pregătire compoziție brânză dulce:
Se separă albusul de gălbenuș, untul, zahărul, zahărul vanilat, gălbenușurile, frecate bine, apoi se adaugă brânză dulce ,praful de budincă și puțîn rom pentru aromă. Se bat albușurile spumă și se încorporează în compoziția de brânză dulce.
Se pune  compoziția de mac în tava acoperită cu hârtie de copt, apoi se umple  poşul cu compoziția de brânză dulce și se traseasă peste compoziţia de mac linii mai groase.
Se pune în cuptorul preîncălzit la 180° C , 25-35 minute (depinde de cuptor / faceți proba cu scobitoarea).
Spor la treabă!
 
 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu