Ingrediente aluat:
300 g făină, 200 g unt, 100 g zahăr pudră, puțină sare
(toate la temperatura camerei) se amestecă bine, apoi se adaugă 1-2 linguri
iaurt (sau smântână), cât să iasă un aluat elastic.
Se dă la frigider aproximativ o oră, învelit în folie.
Ingrediente umplutură:
10-12 mere rase, zahăr după gust, scorţişoară. Se pun la foc mic 5-10 min, apoi se pune compoziţia într-o strecurătoare pentru a se scurge siropul.
Preparare:
Se împarte aluatul în două, se întinde pe blatul presărat cu
puţină făină prima foaie, se pune umplutura (mere, brânză sau mac), se acoperă
cu a doua foaie, care se înțeapă cu furculița, se unge cu un ou bătut și se dă
la cuptor pentru aproximativ 30 min., la
foc mic.
La acest preparat am presărat puțin griș pe foaie, înainte de a pune
merele, pentru a absorbi eventualul surplus de sirop.




Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu