•500 g făină,
•250 ml lapte,
•80 g unt moale,
•3 gălbenuşuri,
•30 g cacao,
•100 g zahar
•25 g drojdie,
•un praf de sare,
•coaja rasa de la o lămâie,
•vanilie
Preparare:
Punem deoparte cele 30 g de cacao şi 30 g făină apoi
frământăm toate ingredientele. Împărțim aluatul în 2 părți : una va rămâne albă
– îi adăugăm cele 30 g de făină , iar în cealaltă punem cacao, apoi lăsăm la
dospit cam 1 oră.
Bila de aluat cu cacao o rulăm sul, apoi o împărțim în 8
părți. Cu bilă albă procedăm la fel.
Luăm o bucată de aluat alb și o bucată de aluat maro.
Fiecare bucată o rulăm lungă cât lungimea formei în care vom coace. Cea albă o
întindem cu sucitorul cât să obținem o lățime că să învelească aluatul maro.
Sigilăm bine aluatul alb.
Repetăm acest procedeu de 7 ori!
Rulourile de aluat obținute le așezăm în formă tapetata cu
hârtie de copt câte 3, apoi 3 și încă 2 . Lăsăm la dospit încă 30 minute; ungem
pe deasupra cu gălbenuş, apoi coacem în cuptorul preîncălzit, la 180 grade
Celsius, aprox. 45 minute.
Spor la treabă şi poftă bună!




Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu