Un desert
dulce-acrișor, delicios și aromat, care va fi pe placul întregii familii.
Ingrediente
aluat:
•3 ouă
•10 linguri zahăr
•8 linguri ulei
•12 linguri făină
•1 prag de sare
•1 linguriţă praf de copt
•1 linguriţă esenţă de vanilie
Ingrediente umplutură:
•250 g brânză de vacă dulce
•4-5 prune
•1 pară
•1 ou
•3-4 linguri zahăr
•2 linguri griş
Preparare:
Am început cu para, pe care am curăţat-o de coajă, am
feliat-o subţire şi am presărat-o cu puţină zeamă de lămâie pentru a nu se
oxida. După ce am spălat prunele le-am rupt în jumătate, am scos sâmburii şi
le-am tăiat în fâşii subţiri. Am trecut la prepararea compoziţiei de brânză, pe
care am amestecat-o cu oul întreg, zahărul şi grişul.
Următorul pas: prepararea aluatului. Am bătut ouăle cu
praful de sare cu ajutorul mixerului. Am adăugat zahărul şi am amestecat foarte
puţin, apoi uleiul şi am repetat procedeul. La final am adăugat făina cernută, amestecată
cu praful de copt, amestecând uşor, cu o spatulă, până la omogenizarea
compoziţiei.
Am turnat ¾ din aluat într-o tavă tapetată cu hârtie de
copt, peste aceasta am adăugat compoziţia de brânză, cu o linguriţă, din loc în
loc, apoi am pus deasupra prunele şi para (vezi foto).
Am acoperit cu restul compoziţiei de aluat, nivelând uşor cu spatula (vezi foto)
Am dat la cuptorul încălzit aproximativ 30 de minute,
până s-a rumenit şi a trecut testul cu scobitoarea.
Gustul? Un deliciu!





Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu