Nimic nu se pierde în bucătărie! Iată o idee de ce poţi să faci cu albuşurile rămase neutilizate de la alte
reţete şi păstrate în congelator. Un preparat pe cât de simplu, pe atât de gustos gustos!
Ingrediente:
•200 g albuș,
•125 zahăr pudră (merge şi tos),
•150 g făină albă
•zeama de la 1/2 lămâie,
•85 ml ulei,
•2 linguri apă foarte rece,
•10 g cacao,
•vanilie
•sare
Preparare:
Albuşurile se bat bine cu sarea, se
adaugă zahărul, câte puţin, şi se mixează în continuare, vanilia iar la urmă se
adaugă zeama de lămâie. Am lăsat deoparte mixerul şi am folosit spatula pentru
a amesteca compoziţia de albuşuri cu uleiul, adăugat în fir subţire, ca la
maioneză, apoi am adăugat apa foarte rece, care face aluatul mai pufos şi am
omogenizat.
Am pus o 1/3 din compoziţie în alt bol,
peste care am cernut cele 10 g de cacao amestecate cu 40 g de făină şi am
omogenizat uşor, cu spatula!
Peste restul compoziţiei de albuşuri am
adăugat cantitatea rămasă de făină, cernută şi am omogenizat uşor, cu spatula.
Am turnat compoziţia în tava unsă cu puţin
ulei şi tapetată cu făină, m-am jucat cu o scobitoare şi am făcut „pictură
abstractă”, iar apoi pus forma în
cuptorul preîncălzit, la 170 de grade, aproximativ 25-30 min.
Testul cu
scobitoarea mi-a confirmat că preparatul e gata. Am rămas uimită de cât de mult
a crescut!





Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu