joi, 4 octombrie 2018

Chec din albuşuri


     Nimic nu se pierde în bucătărie! Iată o idee de ce poţi să faci cu albuşurile rămase neutilizate de la alte reţete şi păstrate în congelator. Un preparat pe cât de simplu,  pe atât de gustos gustos!
Ingrediente:
•200 g albuș,
•125 zahăr pudră (merge şi tos),
•150 g făină albă
•zeama de la 1/2 lămâie,
•85 ml ulei,
•2 linguri apă foarte rece,
•10 g cacao,
•vanilie
•sare
Preparare:
      Albuşurile se bat bine cu sarea, se adaugă zahărul, câte puţin, şi se mixează în continuare, vanilia iar la urmă se adaugă zeama de lămâie. Am lăsat deoparte mixerul şi am folosit spatula pentru a amesteca compoziţia de albuşuri cu uleiul, adăugat în fir subţire, ca la maioneză, apoi am adăugat apa foarte rece, care face aluatul mai pufos şi am omogenizat.
      Am pus o 1/3 din compoziţie în alt bol, peste care am cernut cele 10 g de cacao amestecate cu 40 g de făină şi am omogenizat uşor, cu spatula!
     Peste restul compoziţiei de albuşuri am adăugat cantitatea rămasă de făină, cernută şi am omogenizat uşor, cu spatula.
     Am turnat compoziţia în tava unsă cu puţin ulei şi tapetată cu făină, m-am jucat cu o scobitoare şi am făcut „pictură abstractă”, iar apoi  pus forma în cuptorul preîncălzit, la 170 de grade, aproximativ 25-30 min. 
     Testul cu scobitoarea mi-a confirmat că preparatul e gata. Am rămas uimită de cât de mult a crescut!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu