Un
desert cu aroma Crăciunului!
Ingrediente
320 g făină
100 g unt
200 g miere
1 ou
1 linguriță rasă de bicarbonat
un praf de sare
2 linguri rase condiment pentru turtă dulce (scorțișoară,
cardamom, cuișoare)
1 zahăr vanilat
Preparare:
Untul se topește și se
amestecă cu mierea.
Într-un vas se pun făina, oul
și condimentele, apoi se toarnă compoziţia
de unt cu miere.
Se frământă cu mâna sau cu un
aparat de frământat. Nu necesită mult timp, aluatul pentru turtă dulce cu miere
este gata repede și este ușor de frământat. Trebuie doar ca aluatul să se
omogenizeze. Gata!
Se ia aluatul pentru turtă
dulce cu miere și se pune într-o folie transparență şi se pune aluatul măcar o
oră la frigder. Recomandabil ar fi că aluatul să stea la rece câteva ore bune
(peste noapte).
Decupare turtă dulce cu
miere
Se scoate aluatul din frigider
și se lasă 30 de minute că să se încălzească un pic, la temperatura camerei. Nu
se poate lucra cu el rece.
Pe blatul înfăinat se întinde aluatul, în aşa fel încât să aibă o grosime de 5-6 mm.
Cu o formă (sau mai multe) se
porționează turtă și se așează pe foaia de copt în tavă. Cresc puțin la copt
așa că trebuie lăsată o distanță între ele!
Turtă dulce cu miere se coace
la 170° timp de 8-9 minute (cuptor preîncălzit).
Biscuiții din turtă dulce cu
miere se scot din tavă și după ce s-au răcit se pun în cutii închise, unde se
păstrează zile bune, chiar săptămâni. Se pot decora imediat după ce s-au răcit
sau ulterior.
Pentru decorarea turtelor am folosit
creioane pentru decor, din glazură de zahăr, Dr. Oetker.





Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu